Visie en waarden

Sportieve missie, visie en waarden

Onze missie is jeugdvoetballers opleiden en begeleiden in hun groei als mens, sporter en als voetballer.


Onze visie is dat talentvolle jeugdvoetballers moeten worden opgeleid om te kunnen doorstromen (via provinciaal, meer competitief voetbal) naar een zo hoog mogelijk niveau seniorenvoetbal maar dat eveneens minder talentvolle jeugdvoetballers zich moeten kunnen ontplooien (in gewestelijk, regionaal recreatief voetbal).


Hierbij zijn onze waarden : fair-play, respect, streven naar kwaliteit, inzet, discipline maar vooral voetbal plezier en sociaal engagement, belangrijk.


De doelstelling van onze jeugdvoetbalopleiding is om zoveel mogelijk jeugdvoetballers te laten doorstromen naar de seniorenvoetbalclubs in Riemst en voor meer getalenteerde jeugdspelers ook daarbuiten. Dit op een zo hoog mogelijk niveau.


Spelers die nog niet klaar zijn om naar de eerste ploeg door te stromen kunnen hun opleiding vervolmaken bij de beloftenteams.


Om een goede jeugdwerking uit te bouwen en te optimaliseren wil dit zeggen:


 • Kwaliteit verhogen:
  • door een selectief selectie- en aantrekkingsbeleid;
  • door een goed opleidingsplan, gedragen door alle trainers;
  • door een goed begeleidingskader.
 • Kwantiteit verhogen


Er is een duidelijk verschil tussen een goede jeugdwerking en het hebben van
goede jeugdspelers. 

Een goede jeugdwerking streeft immers naar een goede opleiding van alle spelers!


De juiste voorwaarden creëren om een optimale werking te scheppen:


 • De juiste infrastructuur :

Daarom steunt de gemeente Riemst onze Jeugdvoetbalopleiding met een éénmalige subsidie om 2 kunstgrasvelden aan te leggen hetgeen ons toelaat ook in de winter in goede omstandigheden te trainen. Deze kunstgrasvelden werden in september 2016 in gebruik genomen en liggen in het trainingscentrum te Millen en te Vlijtingen. De initiële SBR vulling (met rubber korrels) werd in mei 2017 preventief vervangen door kurk (De communicatie/brief hierover door de gemeente vind je bij donwloads)


 • De eigen waarden en normen trouw blijven.
 • De juiste trainingsintensiteit.
 • Alle jeugdspelers, ongeacht het niveau waar ze competitie spelen (gewestelijk of provinciaal) krijgen minimaal 50% van de speeltijd!